Uitreiking Waarde-Ringen Dutch Food Week

Foto: via Provincie Groningen

Tijdens een ontbijt vrijdagochtend reikte de provincie samen met de Dutch Food Week de Waarde-Ring uit aan drie Groningers voor hun inzet. Zij kregen deze prijs als blijk van waardering voor hun inspanning om de band tussen voedsel, landbouw en de samenleving te verbeteren.

Henk Emmens (gedeputeerde provincie Groningen voor landbouw, natuur en economie) reikte voor het eerst drie Waarde-Ringen uit. De Groningers die de prijs kregen zijn: Johan Rispens (categorie Visserij), Desiree van der Wijk (categorie gezondheid) en Jos Meijers (categorie Leefbaarheid).

Winnaars

Jos Meijers startte een aantal jaren geleden het initiatief Toentje. Toentje kweekt groentes voor de Voedselbank. Ook is Jos initiatiefnemer van het initiatief ‘Boeren voor de Voedselbank’. Daarmee probeert hij de voedselbanken en de boeren uit de regio aan elkaar te verbinden. Jos is volgens de provincie een voorbeeld van iemand met een sociaal hart en betrokkenheid bij de primaire sector, die uitdagingen ziet. En niet afwacht tot de overheid met een oplossing komt, maar zelf initiatief neemt (www.toentje.nl).

Johan Rispens is visser in Zoutkamp op de ZK 18. Hij begon een paar jaar geleden samen met Henk Buitjes, Lammert van Straten en Lammert Bolt het initiatief Solt. Solt heeft als doel om de consument het verhaal van de ‘Zoutkamper vissers’ te vertellen. De waardering gaat vooral uit naar hun inspanningen om de positie van de visser te verbeteren en het verhaal van de visserij te vertellen. De ring is niet alleen voor Johan Rispens maar ook voor de andere drie Soltmen (www.soltmen.com).

Desiree van der Wijk werkt bij de gemeente Westerkwartier en zette zich vanuit persoonlijke passie en drive in voor gezond eten en leven van inwoners. Dit zorgde ervoor dat dit onderwerp ook op de agenda van de provincie en de gemeente kwam. Het project Gezond Eten in het Westerkwartier is hierdoor ontstaan. Dit initiatief is een goed voorbeeld van een project dat zorgt dat inwoners uit het Westerkwartier uitgedaagd worden om met hun gezondheid aan de slag te gaan. Zo worden inwoners op weg geholpen met recepten en challenges.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen