Afrit Helpman vanaf Julianaplein gaat over maand definitief dicht

Foto: Google Maps

De afrit Helpman (36b) op de zuidelijke ringweg vanaf het Julianaplein gaat op maandagochtend 6 november dicht. Dat meldt Groningen Bereikbaar. De afrit wordt afgesloten, omdat er voor de aanleg van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg ruimte gemaakt moet worden voor de definitieve inrichting.

De afrit vanaf de andere kant naar de Hereweg blijft voorlopig nog wel open. Volgend jaar volgt de aanpak aan de noordkant op dit traject. Dan wordt ook de nieuwe weg aangelegd die de Brailleweg en de Hereweg met elkaar verbindt. Dit jaar is de zuidkant van de ringweg, vanaf het Julianaplein, aan de beurt voor deze operatie.

Omleidingen

Verkeer wordt met borden omgeleid. Verkeer op de zuidelijke ringweg wordt geleid naar de volgende afrit bij de Europaweg (37) om vervolgens de ringweg de andere kant op te rijden en afrit 36b Helpman te nemen om op de Hereweg uit te komen.

Vanuit de richting Drachten kan men op de A7 bij afrit 39 Groningen-West naar Laan Corpus den Hoorn of doorrijden naar het Julianaplein richting de A28 en vervolgens afrit 39 Groningen-Zuid nemen. Een andere optie is via de westelijke ringweg (N372) naar de Peizerweg (afrit 18) en via de Paterswoldseweg naar Groningen-Zuid.

Komend vanaf de A28 kan verkeer de afrit 39 Groningen-Zuid of afrit 40 Groningen-Centrum nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen