Wisselvallig weer en veel wind komende week

Foto: Publiek Domein

De komende week wordt het wisselvallig weer met regen, onweer en tussen door de zon en wolken. Op dinsdag en woensdag staat er bovendien een stevige wind.

Op maandag is het weerbeeld een mix van zon, wolken en (onweers)buien. Maandagochtend komren enkele buien, lokaal met onweer, voor in het noorden van het land. In de middag schijnt af en toe de zon. Aan het eind van de middag komen opnieuw buien voor. De maxima lliggen tussen 19 en 22 graden en op sommige plaatsen wordt het nog 25 graden. In de avond en nacht naar dinsdag trekken regen- onweersbuien over het land.

Dinsdag tijdens Prinsjesdag waait een stevige zuidwestenwind. In het noorden en westen regent het stevig. De wind is krachtig, windkracht 5 tot 7. De temperatuur ligt tussen de 18 en 20 graden en is duidelijk lager dan de afgelopen tijd.

Ook woensdag is wisselvallig met opnieuw veel wind en buien. Tussen de buien door schijnt de zon. Het is met temperaturen van 20 tot 22 graden iets warmer. De zuidwestenwind is vrij krachtig en aan zee hard, windkracht 5 tot 7 met in de kustgebieden zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur.

De dagen daarna is het volgens Weeronline aanhoudend wisselvallig. De zon schijnt geregeld, maar ook vallen er dagelijks enkele buien. De meeste regen valt in de kustgebieden. De temperatuur komt donderdag uit op 20 tot 22 graden, vanaf vrijdag liggen de maxima tussen de 17 en 19 graden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen