Werkzaamheden aan noordelijke ringweg van Groningen vanaf zondagavond

Noordelijke ringweg.
Noordelijke ringweg.
Foto: Provincie Groningen

Vanaf zondagavond 3 september laat de provincie onderhoudswerkzaamheden uitvoeren vanaf de aansluiting met de Eemshavenweg (N46) ter hoogte van Zuidwolde tot aan de op- en afritten bij Campus Groningen en Paddepoel. De werkzaamheden duren tot en met 6 oktober. Het verkeer moet rekening houden met hinder, meldt de provincie.

Ring Noord blijft wel open voor verkeer tijdens de werkzaamheden. Wel zijn er soms rijstroken en op- en afritten dicht of geldt er een lagere maximumsnelheid wat kan leiden tot verkeershinder. Het werk begint aan het westelijke deel van de noordelijke ringweg, ter hoogte van de Noorderhoogebrug en is verdeeld in vijf fasen.

Werkzaamheden

De aannemer gaat verschillende werkzaamheden combineren. Zo krijgt de noordelijke ringweg nieuw geluidsreducerend asfalt en de viaducten krijgen een opknapbeurt. Bomen en bosjes langs de weg worden gesnoeid, geluidsschermen hersteld en de kolken schoongemaakt zodat het regenwater goed kan wegstromen.

Vijf fasen

  • Fase 1 van 3 tot september: Boterdiep-N361
    Op zondagavond 3 september om 19.00 uur start fase 1. Er wordt gewerkt vanaf knooppunt Boterdiep tot aan het viaduct op Ring Noord waar de N361 onderdoor gaat. Behalve een rijstrook in beide richtingen, is ook de verbinding van Ring Oost naar Ring Noord dicht. Dit duurt tot vrijdag 8 september 19.00 uur.
  • Fase 2 van 8 tot 11 september: Knooppunt Boterdiep
    Het hele knooppunt, inclusief toe- en afritten, is dan dicht. De afrit naar bouwmarkt Hornbach en bedrijventerrein ’t Witte Lam blijft open tot zaterdag 9 september 18.00 uur.
  • Fase 3 van viaduct over N361 tot knooppunt Boterdiep van 11 tot 15 september. Hier wordt opnieuw gewerkt aan het deel tussen knooppunt Boterdiep en de N361, maar deze keer op de andere rijbaan. Dit betekent dat afrit 8 Lauwersoog en de verbinding vanaf Ring Noord naar Ring Oost dicht zijn.
  • Fase 4 van viaduct over N361 tot Selwerd van 15 tot 21 september schuift het werk op naar het deel tussen de N361 en de toe- en afrit bij Selwerd. Daarbij is de toerit vanaf de Groningerweg naar Ring Noord dicht, evenals toe- en afrit De Hoogte (9) bij de Bedumerweg en afrit Selwerd (10).
  • Fase 5 van 21 september tot 6 oktober vanaf Selwerd tot aan het viaduct over de N361. Tot vrijdag 6 oktober 22.00 uur is de toerit vanaf Selwerd naar Ring Noord dicht. Daarnaast zijn toe- en afrit De Hoogte (9) en afrit 8 Lauwersoog afgesloten.

Weekendstremming

Van vrijdagavond 8 september om 19.00 uur tot maandagochtend 11 september is knooppunt Boterdiep (N46/N370) volledig afgesloten. De afrit naar bouwmarkt Hornbach en bedrijventerrein ’t Witte Lam blijft open tot en met zaterdag 9 september 18.00 uur.

Ring Noord en Oost

Na deze onderhoudswerkzaamheden zijn zowel Ring Noord en Oost klaar voor omleidingen door werkzaamheden van Aanpak Ring Zuid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen