Voorlopig ‘Hollands zomerweer’ en geen extreme hitte

Foto: Google Maps

In de laatste weken van juli wordt het “echt Hollands zomerweer” met dagelijks temperaturen van 20 tot 25 graden en af en toe kans op een bui, meldt Weeronline. De extreme hitte waar Zuid-Europa mee te maken heeft, komt voorlopig niet naar Nederland.

Maandag houden we kans op een enkele bui maar overheersen de droge momenten. Het wordt 19 tot 23 graden en er waait een vrij krachtige wind.

Het wordt dinsdag iets warmer en het is een zonnige dag. De maxima liggen tussen de 20 en 26 graden. In de loop van de middag neemt de kans op een bui toe. Ook woensdag is een dag met wolken, zon en een enkele bui bij dezelfde temperaturen.

De dagen daarna komen de temperaturen niet hoger uit dan tussen de 18 en 23 graden door een wind uit westelijke richting. Voorlopig is er geen zomerse warmte te verwachten. Het weerbeeld bestaat hierbij uit een mix van zon en wolken en regelmatig valt er een bui.

Volgens Weeronling zijn er ook genoeg dagen waarop het droog blijft. Ook is een enkele zomerse of tropische dag niet uitgesloten. Maar een regionale hittegolf zoals in juni en de eerste helft van juli zit er niet in.

Ook richting het einde van de maand lijkt er geen echte verandering te komen. Mogelijk komt de warme lucht wat dichterbij, maar heel heet weer lijkt het niet te worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen