Zaterdag warm en kans op regen- en onweersbuien, zondag onstuimig

Foto: De redactie

Het weer dit weekend is snel veranderend van zon en hitte naar regen- en onweersbuien. Zondag wordt een onstuimige dag met veel wind.

Zaterdag gaat begint met een afwisseling van zonnige perioden en stapelwolken. De middagtemperaturen komen op veel plaatsen boven de 25 graden uit. In de loop van de middag trekken buien over het land. Aan het eind van de middag kunnen deze buien ook voorkomen in Groningen. Het is verstandig de neerslagradar in de gaten te houden bij buitenplannen, meldt Weeronline.

Ook zaterdagavond trekken nog buien over het land. In de nacht naar zondag neemt de zuidwestenwind flink in kracht toe naar krachtig tot hard langs de kust en zelfs naar stormachtig in het Waddengebied, windkracht 5 tot 8.

Zondag wordt een wisselvallige dag met wolken, zonnige perioden en een enkele bui. Het lijkt een overwegend droge dag te blijven in het noorden van het land. De maximumtemperatuur ligt tussen 20 en 25 graden.

Volgende week is de zon regelmatig te zien, maar valt ook af en toe een bui. De temperaturen liggen tussen de 20 en 24 graden. Dinsdag en woensdag gaan de maxima tijdelijk omhoog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen