Zuidelijke ringweg tussen Euvelgunne en Europaweg dicht deze zomer vanaf vrijdag

Foto: De Redactie

De zuidelijke ringweg (N7) tussen Euvelgunne en de Europaweg gaat deze zomer dicht voor werkzaamheden. De afsluiting begint aanstaande vrijdag 14 juli en duurt tot vrijdag 1 september.

In deze periode gaat Aannemer Combinatie Herepoort op dit deel van de ringweg bezig met het afmaken van de Euvelgunnebrug. Daarvoor moet het brugdek, waarover normaal gereden wordt eruit. Vervolgens moet er nieuw asfalt op de brug aangebracht worden.

De afsluiting van de twee richtingen start op verschillende momenten. Vanaf vrijdagavond 14 juli om 22.00 uur gaat de zuidelijke ringweg dicht van knooppunt Euvelgunne tot de Europaweg voor verkeer richting het Julianaplein. Ook de toerit Meerstad is op de oostelijke ringweg dan afgesloten. Vanaf de oprit bij de Europaweg is de weg weer open, evenals de nieuwe oprit bij de Bornholmstraat.

Aansluitend gaat na het weekend op maandag 17 juli ook de andere kant van de ringweg dicht van de Europaweg tot afrit 38 Groningen-Zuidoost. Bij de toerit Zuidoost, kan verkeer nog wel de zuidelijke ringweg op richting Hoogezand.

Omleiding

Verkeer wordt deze zomer omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. Omdat er meerdere werkzaamheden op verschillende locaties zijn moet het verkeer volgens Groningen Bereikbaar rekening houden met een langere reistijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen