Wielrenner Baukema Mollema na twaalf deelnames niet in Tourselectie

Foto: CC BY-SA 2.0/Wikipedia Commons/ www.instants-cyclistes.fr

Bauke Mollema doet na twaalf deelnames op rij niet mee aan de Tour de France, die op 1 juli begint in Bilbao. De 36-jarige wielrenner uit de provincie Groningen zei tijdens de theatershow van In Het Wiel in Amsterdam dat hij niet is opgenomen in de Tourselectie van zijn ploeg Trek-Segafredo, die vanaf de Tour Lidl-Trek heet. Het is voor het voor het eerst sinds 2010 dat hij niet zal deelnemen aan de Ronde van Frankrijk.

“Ik voelde het al een beetje aankomen”, zei Mollema die vertelde dat hij het nieuws twee dagen eerder te horen had gekregen. “Ik had geen supergoed voorjaar en wist dat er andere renners op de voorlopige lijst stonden. Met Mads Pedersen hebben we bij Lidl-Trek een sprinter die mannen meekrijgt, daarnaast wordt Mattias Skjelmose de klassementsman. De ploegleiding heeft voor de rest van de Tour andere keuzes gemaakt. Jammer natuurlijk, ik was er graag bij geweest. Ik had ook een beter voorjaar moeten rijden om zeker te zijn van mijn plek.”

Mollema, die eerder dit jaar de Giro d’Italia reed, eindigde woensdag als vierde bij het NK tijdrijden, waar hij de titel verdedigde. In de Tour de France won Mollema twee keer een etappe, in 2017 en in 2021. In 2013 eindigde hij als zesde in het algemeen klassement, twee jaar later als zevende.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen