Afsluiting kruispunt Sontweg en Sontplein vanaf maandag; planning week vervroegd

Foto: Google Maps

De werkzaamheden aan de Sontweg gaan sneller dan gedacht en daarom wordt de planning vervroegd en sluit de kruising Sontweg en Sontplein een week eerder, meldt Aanpak Ring Zuid. De afsluiting is van maandagochtend 12 juni om 7.00 uur tot vrijdagmiddag 16 juni om 17.00 uur.

De Sontweg, vanaf de Europaweg tot aan het Sontplein, krijgt op dit moment een andere inrichting. Een van de aanpassingen is dat de linksafstrook naar de Europaweg vervalt. Aansluitend wordt ook het kruispunt van de Sontweg en het Sontplein aangepast.

Omleidingen

Fietsers kunnen langs de werkzaamheden rijden. Het autoverkeer kan het Sontplein bereiken vanaf de Europaweg (langs het benzinestation). Het Sontplein is te verlaten via de ‘achterkant’ (achter MediaMarkt langs of via de Lübeckweg). Autoverkeer vanaf de Griffeweg kan de Sontweg bereiken via de Europaweg, het Damsterdiep en de Eltjo Ruggeweg.

De fietspaden blijven open. Bewoners van Het Hout en de Kaai (Kop van Oost) kunnen hun woning vanaf de Griffeweg bereiken via de Oosterhaven.

Na de werkzaamheden kan autoverkeer niet meer vanaf de Sontweg linksaf de Europaweg op. De werkzaamheden hebben te maken met de oprit vanaf de Europaweg naar het Julianaplein. Daar was het in het verleden erg druk.

Om deze oprit te ontlasten, is een nieuwe oprit aangelegd bij de Bornholmstraat. Bezoekers van de winkels aan Sontweg en Sontplein kunnen daarmee snel en gemakkelijk richting het Julianaplein. Om dit verkeer naar de nieuwe oprit te dwingen, wordt nu op de Sontweg de linksafstrook richting Europaweg weggehaald. Dit zorgt voor een betere spreiding van het verkeer over beide opritten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen