Kinderen nemen donderdag stokje over van topmannen en -vrouwen van bedrijven

Foto: ©Beeldenweelde

Bijna 500 kinderen zijn deze donderdag landelijk de baas in het bedrijfsleven. In Groningen staan dit jaar een recordaantal, maar liefst 25, ‘Bazen van Vandaag’ hun stoel af aan de ‘Bazen van Morgen’.

Bout Advocaten, Lefier, BDO, Noorderlink, wethouder Carine Bloemhoff, Gasunie, Norsk Hydro, Arriva Touring, BVNG, Nijestee, Voys, Century Autogroep, EY, Gasunie, Groninger Museum, Oldenburg Fritom, Zonnehuisgroep Noord, Hollandse Nieuwe, OOG TV, Trebbe Bouw, KAW Architecten, Leonardo Hotel, Noordhoff, Van Wijnen en YFK Marketing laten leerlingen een dag meedenken over de toekomst van hun bedrijven. Ook burgemeester Koen Schuiling staat voor een dag zijn stoel af.

Baas van Morgen is een feestelijk evenement voor jongeren die via hun eigen netwerk weinig tot geen toegang hebben tot de top van deze organisaties. Als JINC Baas van Morgen schuiven zij aan bij vergaderingen, spreken ze medewerkers toe en geven ze hun visie op een bepaald vraagstukken.

De Baasjes zullen elkaar tijdens de dag ook treffen. Bij Lefier gaan de Baasjes een overeenkomst tekenen met de Baasjes van Trebbe Bouw. Bij de andere deelnemende bedrijven mogen leerlingen meedenken over vraagstukken die er spelen, van gezondere bedrijfskantines, meer meisjes in de techniek tot wijkverbetering en hoe je het talent van de toekomst aan je bedrijf kan binden. De bazen en baasjes starten de dag goed met een ontbijt verzorgd door de Maripaan Groep bij de burgemeester op het stadhuis.

Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren leerlingen van de basisschool of het vmbo hoe het is om de leiding te hebben. Ze doen bovendien een waardevol contact op voor later: de bazen in kwestie beloven hun jonge collega’s dat ze later een beroep op hen mogen doen.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen