Oud gronddepot bij Roodehaan in Groningen wordt klimaatbestendig bos

Foto: Dariusz dariusz via Pixabay

De provincie Groningen gaat een klimaatbos aanleggen aan de rand van de stad Groningen. Het bos van circa 5 hectare komt op het oude gronddepot van de provincie bij Roodehaan.

Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met het oorspronkelijke landschap: de Hunzeloop. Het nieuwe bos krijgt wandelpaden en de oevers van het Winschoterdiep worden natuurvriendelijk gemaakt. In het klimaatbos komen bomen en struiken die veel CO2 vasthouden en van oorsprong in Groningen voorkomen. De bedoeling is om begin 2024 de eerste bomen te planten.

“Met het klimaatbos bij Roodehaan wordt Groningen weer een stukje groener en klimaatbestendiger”, aldus gedeputeerde Johan Hamster. Naast het vasthouden van CO2 en het versterken van de biodiversiteit wordt het ook een fijne plek om te ontspannen. Waar hopelijk vele generaties Groningers na ons van kunnen genieten.”

Programma Bos en Hout

Het klimaatbos is onderdeel van het programma Bos en Hout, waarbij de provincie in tien jaar 750 hectare bos en andere beplanting wil realiseren. De provincie Groningen gaat het plan samen met de gemeente Groningen, het Groninger Landschap en de omgeving uitwerken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen