Droog en vrij zonnig Pinksterweekend

Foto: mel_88 via Pixabay

Het weer tijdens het Pinksterweekend is droog en vrij zonnig. De temperaturen zijn aangenaam, maar op tweede Pinksterdag, maandag is het tijdelijk wat minder warm.

Het weekend begint zaterdagochtend fris. Het is droog, vrij zonnig en wat wolkenvelden. In de loop van de dag is de zon vaak te zien en stijgen de temperaturen naar naar 17 graden langs de westelijke stranden tot 22 graden in Zuid-Limburg. Alleen op de Wadden blijft de middagtemperatuur volgens Weeronline met 15 graden achter.

Op eerste pinksterdag zondag wordt het nog wat warmer. Het blijft droog maar vanuit het noorden trekt ook sluierbewolking over het land. In de loop van de dag kunnen ook wat dikkere wolkenvelden vanaf de Noordzee ontstaan. De middagwaarden komen uit op 17 graden in het uiterste noordwesten tot 23 graden in delen van Noord-Brabant en Limburg. Op de Wadden blijft het kwik met maximaal 15 graden opnieuw lager. Er staat een matige en aan zee een vrij krachtige noordoostenwind.

Het is tijdelijk minder warm op tweede pinksterdag maandag. Het blijft droog bij een afwisseling van wolken en zonnige perioden. Met maxima tussen 15 en 20 graden komen de middagwaarden iets minder hoog uit dan op eerste pinksterdag.

Vanaf dinsdag blijft het droog met een mix van wolken en zon. De temperatuur loopt geleidelijk op. Dinsdag wordt het 19 tot 24 graden en woensdag kan het lokaal zomers warm worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen