Muntingbrug voor fietsers en voetgangers gaat zaterdag weer open

Foto: De Redactie

De Muntingbrug, de brug voor fietsers en voetgangers die over het Noord-Willemskanaal ligt gaat aanstaande zaterdag weer open. De brug werd vorig jaar gesloten vanwege de sloop van de oude Julianabrug.

Het wegdek van de brug is hersteld. Het fietspad dat tijdelijk over de verlegde Brailleweg loopt, is door de opening niet meer nodig en gaat weer dicht.

De fietsbrug had begin maart weer open moeten gaan, omdat toen de fietstunnel onder de Brailleweg (Amaliatunnel) dicht ging. Dat bleek nog niet mogelijk omdat het veiligheidssysteem niet klaar was. Om voor het fietsverkeer in noord-zuidrichting een verbinding te behouden, is één rijstrook van de Brailleweg tijdelijk als fietspad ingericht.

Nieuwe situatie inrichten

Voor de inrichting van de nieuwe situatie wordt het fietspad op de Brailleweg donderdagavond van 17.00 uur tot 23.50 uur afgesloten. Het fietspad is vrijdag weer open tot eind van de avond. Daarna gaat het fietspad op de Brailleweg voorgoed dicht. Zaterdag kan het autoverkeer weer in beide richtingen gebruik maken van de Brailleweg.

Fietsdoorsteek IJsselstraat Rivierenbuurt

Zodra het fietspad langs de Brailleweg dicht gaat, wordt de fietsdoorsteek bij de IJsselstraat weer eenrichtingsverkeer. Fietsers kunnen vanaf zaterdagochtend niet meer vanaf de Rivierenbuurt onder het viaduct door linksaf naar de Brailleweg. Dat was tijdelijk wel mogelijk, om op het fietspad te komen. Via de andere kant vanaf de Parkweg kunnen fietsers de doorsteek nog wel gebruiken om de Brailleweg op te rijden en vervolgens een meter of vijftig linksaf, onder het viaduct door, de Rivierenbuurt in te fietsen.

Meer mogelijkheden

Voor fietsers ontstaan er in juni meer mogelijkheden. Op 5 juni gaat ook de nieuwe Papiermolentunnel open en kunnen fietsers ook weer langs de oostzijde van het kanaal onder de Julianabrug door, langs roeivereniging Gyas.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen