Gemeente stuurt brandbrief aan minister na opnieuw vertraging Gerrit Krolbrug

Foto: Arichief De Redactie

De nieuwe Gerrit Krolbrug, de brug over het Van Starkenborghkanaal, loopt opnieuw vertraging op. De gemeente vindt de vertraging onacceptabel en heeft daarom een brandbrief gestuurd naar minister Mark Harbers (VVD) van Infrastructuur en Waterstaat, meldt diverse media.

Rijkswaterstaat heeft de opening van de tijdelijke noodbrug een half jaar uitgesteld, tot eind dit jaar. De nieuwe Gerrit Krolbrug zou eind 2026 klaar zijn voor gebruik, maar is een jaar uitgesteld en dreigt mogelijk pas zelfs drie jaar later opgeleverd te worden in 2029.

De bouw van de noodbrug wordt opnieuw uitgesteld omdat de grond te slap is om een hellingbaan op te bouwen en ook de damwanden niet sterk genoeg zijn. Er was al vertraging ontstaan doordat er meer tijd nodig was voor het ontwerp van de nieuwe brug en nieuwe contracten moesten worden afgesloten.

De brug werd in 2021 aangevaren door een binnenschip en sindsdien kunnen alleen wandelaars en fietsers over de voetbrug, maar dat geldt niet voor mensen die minder mobiel zijn of mensen met zware fietsen of een bakfiets.

Inloopbijeenkomst

De gemeente Groningen en Rijkswaterstaat organiseren op dinsdag 30 mei een inloopbijeenkomst over de Gerrit Krolbrug in Het Floreshuis. Tijdens de bijeenkomst gaan medewerkers van Rijkswaterstaat en de gemeente Groningen informatie geven over de stand van zaken rondom de uitvoering van de tijdelijke brug, en wordt ook de situatie van de nieuwe brug besproken. Buurtbewoners kunnen vragen stellen, en er wordt een toelichting gegeven op de plannen die er zijn.

De inloopbijeenkomst op 30 mei begint om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen