Vier politieke jongerenorganisaties: ‘Maak de toiletten van het Stadhuis weer genderneutraal!’

(Archief de Redactie)
(Archief de Redactie)
Foto: DWARS-GroenLinks

Jongerenorganisaties DWARS (GroenLinks), JS (PvdA), PINK (PvdD) en JD (D66) verzetten zich tegen het besluit van gemeente Groningen om in plaats van enkel genderneutrale wc’s, ook een onderscheid te maken tussen dames- en herentoiletten op het Stadhuis. “Het besluit is genomen zonder overleg met de gemeenteraad en de jongerenorganisaties vinden het onnodig en strijdig met de inclusieve idealen van de gemeente”, aldus de jongerenorganisaties.

“Wij als jongeren vinden het belangrijk dat juist het gemeentehuis inclusief voor iedereen moet blijven”, aldus de jongerenorganisaties in een gezamenlijke verklaring. “Het is van groot belang dat trans- en non-binaire personen zich veilig en welkom voelen op het Stadhuis. Door weer onderscheid te maken tussen dames- en herentoiletten worden zij geconfronteerd met het openbaar maken van hun identiteit.”

Zes jaar geleden pleitten de jongerenorganisatie het gemeentebestuur in een open brief voor genderneutrale toiletten in het nieuwe stadhuis.

De jongerenorganisaties roepen gemeente Groningen op om zich aan haar woord en idealen te houden door de dames- en herentoiletten weer genderneutraal te maken en ervoor te zorgen dat de toiletten op het Stadhuis inclusief blijven voor iedereen.

 

(Bron: ingezonden bericht)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen