Groningen in top 3 goedkoopste provincies om te trouwen

Foto: Publiek Domein

De provincie Groningen staat in de top 3 van goedkoopste provincies om te trouwen. Op een doordeweekse dag betalen huwelijksparen gemiddeld 399,58 euro voor. Dit tarief ligt flink lager dan elders in het land. Dit blijkt uit het jaarlijkse bureauonderzoek van ThePerfectWedding.nl.

In het gemeentehuis trouwen kost in Nederland gemiddeld 432,98 euro. Het gaat dan om een ceremonie die ‘s middags plaatsvindt op maandag tot en met donderdag.

Verschil goedkoopste en duurste ceremonie bijna € 650

Het verschil tussen de goedkoopste en duurste ceremonie is bijna 650 euro. In de provincie zijn wel grote verschillen per gemeente. Wil je voordelig trouwen in Groningen, maar liever niet tijdens een gratis ceremonie op maandagochtend? In Westerwolde vind je de goedkoopste huwelijksceremonie in het gemeentehuis. In deze gemeente betaal je € 287,45 voor een doordeweekse huwelijksvoltrekking. De duurste ceremonie op een doordeweekse dag vind je in de stad Groningen (€ 581,50).

Later in de week trouwen is vaak duurder. De meest prijzige gemeentelijke huwelijksceremonie is te vinden in Pekela. Een volstrekking op vrijdag-, zaterdag- of zondagmiddag kost je hier € 930,25. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke ceremonie binnen de provincie loopt hiermee op tot € 642,80.

Kosten gestegen met gemiddeld 3,3%

Doordeweeks trouwen is dit jaar in Groningen gemiddeld 3,3% duurder dan in 2022. Vooral in Het Hogeland is een huwelijksceremonie op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag dit jaar een stuk duurder. Gemiddeld betaal je hier 4,9% meer dan in 2022. Andere Groningse gemeenten waar een bruiloft in 2023 flink duurder is dan in 2022 zijn Pekela (+4,3%) en de stad Groningen (+3,9%).

Alleen in Friesland (€ 321,60) en Limburg (€ 332,78) is het voordeliger om in het huwelijksbootje te stappen.

Vergelijk hier hoeveel trouwen kost in jouw gemeente en andere omliggende gemeenten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen