Gratis reanimatieworkshop tijdens ‘Somertijd Reanimatiedag’ op 3 juni bij FC Groningen

Foto: Jan Buurma

Op zaterdag 3 juni kunnen belangstellenden een gratis workshop reanimeren volgen bij FC Groningen tijdens de ‘Somertijd Reanimatiedag’.

Radio 10-dj en tevens politieagent Rob van Someren bracht vanuit de gedachte ‘Door een uur te geven, red je een leven’ in 2018 de ‘Somertijd Reanimatiedag’ in het leven. Dit jaar organiseren Radio 10 en het Rode Kruis een jubileumeditie die volledig in het teken staat van sport.

Radio 10 en het Rode Kruis roepen iedereen op te komen naar de korte reanimatieworkshops, die worden gegeven door instructeurs van het Rode Kruis. Binnen één uur leren bezoekers de basis van het reanimeren en kunnen zij daarmee een leven redden in een noodsituatie.

Rob van Someren, dj Radio 10: ‘Ik ben ontzettend trots dat we de ‘Somertijd Reanimatiedag’ voor het vijfde jaar organiseren. In de afgelopen jaren hebben we tijdens verschillende edities al duizenden Nederlanders de basis van het reanimeren kunnen leren, maar we zijn nog lang niet klaar. Te vaak komen mensen er pas tijdens een noodsituatie achter dat ze niet weten hoe te handelen. Het is ontzettend belangrijk om je naasten en anderen te kunnen helpen en daarom bieden we de mogelijkheid om op een snelle en makkelijke manier de basics van het reanimeren te leren.”

Louise Schalkoort, reanimatie-instructeur bij het Rode Kruis: “Door de gratis workshop reanimeren tijdens de ‘Somertijd Reanimatiedag’ van Radio 10 verlagen we de drempel om de basis van reanimatievaardigheden aan te kunnen leren. Snel handelen is bij een circulatiestilstand cruciaal. Het is belangrijk om zo snel mogelijk 1-1-2 te bellen, de AED te laten halen en direct de reanimatie te starten. Circulatiestilstanden gebeuren overal, ook tijdens het sporten. Hoe mooi is het om op 3 juni kennis te maken met reanimatie en daadwerkelijk te oefenen met het gebruik van een AED. Wij hopen iedereen op 3 juni te ontmoeten in Nijkerk, Groningen of Eindhoven.”

De reanimatieworkshop is bij FC Groningen aan de Boumaboulevard 41. Ieder uur tussen 12.00 uur en 15.00 uur vindt er een nieuwe workshop plaats.

Behalve in Groningen worden ook workshops gegeven op een speciaal ingerichte locatie in Nijkerk en bij Hockeyclub Oranje-Rood in Eindhoven.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 26 mei via de website van Radio 10.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen