Oud-dansschooleigenaar Khalid A. in hoger beroep veroordeeld tot acht jaar cel

Foto: De Redactie

Oud-dansschooleigenaar Khalid A. uit Groningen is opnieuw tot acht jaar cel veroordeeld in hoger beroep. Dat bepaalde het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vrijdagmiddag in hoger beroep tegen de 40-jarige Stadjer.

De rechtbank achtte in september 2021 bewezen dat de man jarenlang zich schuldig maakte aan een serie zedendelicten, uiteenlopend van verkrachting tot aanranding en misbruik tegen dertien deels minderjarige danseressen en docenten van de dansschool. De rechtbank legde een celstraf op van zeven jaar maar hiertegen ging A. in beroep. .

Het OM eiste twee weken geleden al acht jaar cel, in plaats van zeven jaar. De rechter oordeelde vrijdagochtend dat A. niet twee, maar vier verkrachtingen heeft gepleegd op leerlingen van de dansschool. Het hof vindt daarnaast dat hij nog eens negen keer misbruik en aanrandingen pleegde op voormalige leerlingen van de dansschool.

Daarop volgde de acht jaar celstraf. Ook legde de rechtbank geen vijf, maar twaalf jaar een beroepsverbod op. Daarnaast mag A. vijf jaar geen contact hebben met de slachtoffers.

Khalid A. werd in september 2020 opgepakt, nadat dertien meisjes een aanklacht tegen hem indienden. De ontucht zou onder meer hebben plaatsgevonden tijdens stretchoefeningen en massages. Tijdens oefeningen zou A. vaak een broek hebben gedragen met een gat in het kruis. Dat het misbruik jarenlang duurde en pas stopte toen de slachtoffers naar de politie stapten, rekent de rechtbank A. zwaar aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen