Noorderpoort viert met 400 studenten ‘Dag van de Verpleging’

Foto: Noorderpoort

Deze vrijdag is het de ‘Dag van de Verpleging’. Reden voor Noorderpoort om een leuk en leerzaam evenement te organiseren voor 400 van haar studenten Mbo-verpleegkundige en Verzorgende IG.

Door de samenwerking met verschillende zorgorganisaties krijgen de studenten vrijdag een afwisselend programma voorgeschoteld. Van meer leren over lopen met een exoskelet tot het ontleden van een (varkens)hart.

De dag wordt afgetrapt samen met studenten van het Alfa-college. In de Stadskerk vertelt Niek van den Adel – auteur van het boek ‘Zet de patiënt op 2′ – over weerbaarheid en veerkracht. In de middag volgen studenten bij Noorderpoort aan de Verlengde Visserstraat allerlei workshops. Ze leren bijvoorbeeld meer over hoe om te gaan met diversiteit binnen de zorg en wat het betekent om bij de ambulance te werken. Maar de studenten kunnen ook zelf dingen doen en ervaren: zoals het ontleden van een (varkens)hart en met virtual reality het menselijk lichaam van binnen bekijken.

Trots op het vak

Jeanette Geertsema, docent en organisator van het evenement: “In deze tijd is het extra belangrijk om aandacht te hebben voor onze studenten die in het werkveld opgeleid worden tot een beginnend professional. Wat we ze ook vooral willen meegeven is dat dat ze trots mogen zijn op hun rol binnen de zorg. Ze mogen trots zijn op het vak en de rol van betekenis die ze hebben voor veel mensen. En niet geheel onbelangrijk, het wordt daarnaast ook gewoon een super leuke dag waar ze veel nieuwe kennis op kunnen doen!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen