Bewoners Timorstraat in Indische Buurt willen renovatie en isolatie

Foto: Google Maps

De SP en huurders van woningen aan de Timorstraat organiseren woensdag 12 april een buurtbijeenkomst om de problemen in hun woningen, zoals schimmel, kou en vocht, maar ook lopende muizen, te bespreken.

“Er is al ruim 10 jaar niets aan onze woningen gebeurd,” zegt huurder Hettie.“Lefier heeft in 2010 kozijnen vervangen met dubbelglas, maar aan de binnenkant van de huizen zijn veel problemen. Op klachten wordt nauwelijks gereageerd. Daarom gaan we met alle buren in gesprek om met hen te zorgen dat er eindelijk goede plannen worden gemaakt. Zodat onze energierekening naar beneden kan en de muizen niet langer door de kamers van onze kinderen lopen.”

Tijdens de bijeenkomst woensdag worden samen plannen gemaakt voor renovatie en isolatie van de woningen. “De woningen aan de Timorstraat zijn door Lefier erg slecht onderhouden. Huurders betalen wel maandelijks de huur en hoge energierekeningen maar krijgen daar slechte woningen voor terug”, zegt Jimmy Dijk, fractievoorzitter van de SP. “Het is niet de enige straat in de Indische Buurt met deze problemen. Daarom wordt op initiatief van de SP deze problemen op 19 april in de gemeenteraad besproken. We roepen bewoners op om ook te komen om de wijkvernieuwing in deze buurt zo snel mogelijk te beginnen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen