Bouw appartementencomplex Tender in Grunobuurt officieel gestart

De bouw van het appartementencomplex Tender in de Grunobuurt in Groningen is officieel gestart.

Volgens een eeuwenoude traditie legden Rik van Niejenhuis, wethouder gemeente Groningen, Esseline Schieven, algemeen directeur/bestuurder bij woningcorporatie Nijestee en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe, een munt onder de eerste paal. Dat is voor het geluk tijdens de bouw, en alle jaren daarna.

Het appartementencomplex Tender is het zevende gebouw in de herstructurering van de Grunobuurt en biedt plaats aan 115 appartementen bestemd voor sociale huur, middenhuur en koop, waarvan 82 sociale huurappartementen, 26 middenhuurappartementen en zeven koopappartementen. Deze appartementen worden in verschillende types gerealiseerd. Er zij appartementen met twee slaapkamers, maar ook met één en drie slaapkamers. Ook is er plek voor één commerciële ruimte en gemeenschappelijke fietsenbergingen. De verhuur van de appartementen start naar verwachting medio 2024.

De hoogte van dit gebouw varieert van vier tot zeven bouwlagen. Het gebouw krijgt bijzondere accenten in het metselwerk. De daken worden voorzien van zonnepanelen en het gebouw wordt aangesloten op Warmtestad Groningen.

Op het binnenterrein van Tender komt een gemeenschappelijke binnentuin met veel groen, meerdere wadi’s om water op te slaan, een pluktuin en plekken om te spelen en elkaar te ontmoeten.

De bouwtijd van Tender beslaat iets meer dan anderhalf jaar. Naar verwachting wordt dit appartementencomplex in het vierde kwartaal van 2024 opgeleverd.

Wijkvernieuwing Grunobuurt

Tender is onderdeel van de wijkvernieuwing Grunobuurt. Rond 2002 besloot Nijestee om alle 450 bestaande, voornamelijk kleine sociale huurwoningen uit de jaren 20’, te slopen en volledig nieuw te bouwen met een mix aan woningtypes. In totaal komen er circa 650 nieuwe woningen. Tender is het vervolg op Regulateur, dat in mei wordt opgeleverd. Na Tender volgt nog een gebouw waarin wonen en het parkeren voor de gebouwen Tractie, Lampisterie en de toekomstige ontwikkelingen op het Nelfterrein komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen