Weekendweer: regenachtige zaterdag, zon en droog op zondag in het noorden

Foto: De Redactie

Het eerste weekend van april laat verschillend weer zien. Op zaterdag kunnen we beter binnen blijven volgens Weeronline. Bewolking overheerst en er valt geruime tijd regen op veel plaatsen. Zondag ziet het er stukken beter dan de zaterdag, want het lijkt een droge, zonnige dag te worden.

Na een regenachtige begin van de dag zaterdag wordt het vanuit het noorden steeds vaker droog. Vooral in het oosten en zuiden valt nog lange tijd regen en is een paraplu nodig als je naar buiten gaat. De temperatuur is wat lager met 10 graden langs de kust tot plaatselijk 12 graden in het zuidoosten.

In de avond klaart het vanuit het noorden op. De temperatuur daalt in het noorden tot dicht bij het vriespunt.

Zondag krijgen we vanuit het noorden de zon te zien. In het zuiden is het eerst nog bewolkt en valt in de vroege ochtend nog wat regen. Er waait een matige noordoostenwind, waarmee koude lucht wordt aangevoerd. Het wordt niet warmer dan 8 tot 9 graden in het noorden en ongeveer 10 graden elders. Voor het gevoel is het 4 tot 7 graden, meldt Weeronline.

Koude nachten

In de nacht naar maandag kan het op uitgebreide schaal vriezen en ook in de nacht naar dinsdag is vorst mogelijk. Overdag stijgt het kwik bij veel zon naar 9 tot 13 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen