Girls’ Day bij Alfa-college, Noorderpoort en Terra donderdag

Foto: via Alfa-college

Aanstaande donderdag maken meiden kennis met de wereld van techniek, bèta en ICT. Deze dag doen honderden vmbo-meiden van het Alfa-college, Noorderpoort en Terra in Groningen mee aan de activiteiten in het teken van de landelijke Girls ‘Day.

Het doel van deze dag is meiden van 10 tot 15 jaar interesseren voor de wereld van techniek, bèta en ICT. De meiden volgen tussen 9.30 uur en 15.00 uur workshops, bezoeken bedrijven en maken kennis met vrouwelijke professionals.

Activiteiten

Op locatie Admiraal de Ruyterlaan 2 van het Alfa-college doen de vmbo-leerlingen mee aan workshops met onderdelen van de opleidingen Engineering, Bouw, Creatief, Infra, Human Technology, ICT, Installatie en Elektrotechniek. Bij Noorderpoort, Muntinglaan 3 in Groningen en Spotparklaan 5 in Stadskanaal, volgen de meiden workshops met ingrediënten van Bouw, Engineering, Voertuigen, Metaal, IT, Logistiek en Auto- en fietstechniek. Op locatie Hereweg 99 van Terra worden workshops gegeven met onderdelen van opleidingen zoals Veehouderij, Groene ruimte en Dier.

Girls’ Day

Deze dag is afgeleid van het Amerikaanse ‘Take-Our-Daughters-To-Work-Day’. Op die dag zien meiden wat de waarde is van een goede opleiding en carrièremogelijkheden in de toekomst. Naast de tienduizenden meiden die in Nederland meedoen, wordt Girls’ Day onder andere ook in Spanje, Polen, Zwitserland en Luxemburg georganiseerd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen