Voorlopige uitslag van de verkiezingen bij Waterschap Noorderzijlvest

Foto: Google Maps

Water Natuurlijk blijft de grootste partij binnen het Waterschap Noorderzijlvest. De voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezing voor Waterschap Noorderzijlvest werd donderdagmiddag gepresenteerd door dijkgraaf Roeland van der Schaaf.

Water Natuurlijk kreeg er een zetel bij en is met zes zetels de grootste partij. De BoerBurgerBeweging behaald als nieuwkomer vier zetels. Ook Student & Water en Groninger Belang behaalden als nieuwkomers een zetel. De PvdA behoudt de drie zetels net als in 2019. De ChristenUnie en CDA en Betaalbaar Water raakten een zetel kwijt en staan op één zetel. VVD blijft gelijk met een zetel.

De partij 50Plus behaalde niet genoeg stemmen om een zetel te krijgen.

Het opkomstpercentage was dit jaar hoog met 59,2 procent, bijna 6 procent meer dan vier jaar geleden, meldt het Waterschap.

Donderdag 23 maart wordt de definitieve uitslag bekend gemaakt tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau. Dan wordt ook bekend of er kandidaten met voorkeurstemmen gekozen zijn.

Op 27 maart neemt het waterschap tijdens een openbare vergadering van het algemeen bestuur afscheid van het oude bestuur. Op woensdag 29 maart start het nieuwe bestuur met het afleggen
van de eed of gelofte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen