GroenLinks blijft grootste partij in stad, BBB grote winnaar

Foto: De Redactie

GroenLinks blijft de grootste partij in de gemeente, ondanks dat minder mensen op de partij stemden dan vier jaar geleden. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van de Provinciale Statenverkiezing. BoerBurgerBeweging (BBB) is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen.

Ook nieuwkomer Volt is één van de grotere winnaars in de gemeente. Forum voor Democratie (FvD) leverde juist veel stemmen in.

Het opkomstpercentage in deze gemeente lag op 64,2 procent. GroenLinks blijft de grootste partij met 16,1%, maar verliest wel. In 2019 behaalde de partij 20,5 procent. Pvda verliest eveneens en eindigt voorlopig met 11,9 procent. Nieuwkomer BBB behaalde 10,7 procent van alle stemmen. Volt kreeg als nieuwkomer 7,7 procent van de stemmen. Naast Forum voor Democratie verliezen ook de VVD, CDA en SP.

Zes gemeenten lukte het afgelopen nacht niet om de stemmen te tellen. Dat kwam onder meer door de hoge opkomst en anderzijds door de grote stembiljetten. In de gehele provincie behaalde de BBB eveneens veel stemmen.

Inmiddels zijn de voorlopige uitslagen van alle gemeenten binnen, meldt de provincie. Kijk voor alle uitslagen op kiesvoorgroningen.nl.

Kijk hier voor de uitslagen per provincie.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen