Personeel Martini Ziekenhuis staakt voor betere cao

Foto: De Redactie

Ziekenhuispersoneel in heel Nederland, waaronder het Martini Ziekenhuis staakt deze donderdag met een 24-uurs actie. Dat houdt in dat een zondagsdienst geld voor deze 24 uren en alleen de acute spoedeisende zorg doorgaat.

Ziekenhuizen, revalidatiecentra en gasthuizen op 64 locaties doen mee aan de acties. Het Martini Ziekenhuis meldt op de website dat spoedeisende (verloskundige) zorg, zorg voor oncologiepatiënten die in een behandeltraject zitten, en zorg voor kinderen tot en met 12 jaar in ieder geval doorgaat.

De bestaande cao Ziekenhuizen is per 31 januari 2023 verlopen en er is nog geen nieuwe cao. De vakbonden zetten in op 10 procent loonsverhoging en 100 euro bruto en hogere vergoedingen en toeslagen. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft een, naar eigen zeggen, ‘heel redelijk’ voorstel gedaan van een loonsverhoging van 5 procent, plus nog eens 5 procent in de loop van 2023 en 3 procent in 2024. Daarnaast vrezen de bonden voor de hoge werkdruk onder ziekenhuispersoneel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen