Woensdag voorlopig laatste stakingsdag in streekvervoer

Foto: De Redactie

Deze woensdag is voorlopig de laatste dag waarop er gestaakt wordt in het streekvervoer. Dat lieten vakbonden FNV en CNV dinsdagmiddag weten. De bonden hebben besloten om toch weer aan tafel te gaan met de werknemers over een nieuwe cao.

De pauze van de stakingen werd bekend gemaakt tijdens de manifestatie dinsdag in Utrecht. In het streekvervoer wordt al wekenlang herhaaldelijk gestaakt. Ook dinsdag legden voornamelijk buschauffeurs verspreid over het land het werk neer.

Met de aangekondigde pauze komt een einde aan de reeks van vijftien stakingsdagen die de vakbonden hadden aangekondigd. De staking op deze verkiezingsdag voor de Provinciale Staten en de waterschappen gaat door.

De partijen hebben van staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur de opdracht gekregen weer in gesprek te gaan en ook stelde de minister twee procesbegeleiders beschikbaar om de vastgelopen cao-onderhandelingen weer op gang te helpen.

Dat betekent dat donderdag de bussen van Qbuzz weer volgens de dienstregeling gaan rijden. Volgende week maandag 20 maart, woensdag 22 maart en vrijdag 24 maart stonden ook gepland als stakingsdagen, maar deze gaan niet meer door.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen