Maarten Baas ontwerpt nieuw interieur Café Groninger Museum

Foto: © Douwe de Boer via Groninger Museum

Groningen is een nieuw café rijker, genaamd Café Groninger Museum met een pracht-interieur. De Nederlandse kunstenaar en ontwerper Maarten Baas tekende voor het nieuwe interieur, maakte het Groninger Museum bekend.

Twaalf jaar geleden ontwierp Baas het interieur van het toenmalige MendiniRestaurant maar al die jaren was hij daar niet tevreden mee. Nu heeft hij een herkansing gekregen. De ruimte veranderde van zakelijk en minimalistisch naar eclectisch en divers. De naam, inrichting en menukaart zijn volledig vernieuwd. Het nieuwe concept CAFÉ is volgens Baas ‘eclectisch, een beetje maf en een allegaartje van verschillende stijlen’.

CAFÉ is een huiskamer voor meer dan alleen museumbezoekers. Gasten met én zonder museumkaartje zijn welkom de zintuigen te laten prikkelen tijdens een hapje en een drankje. De menukaart heeft invloeden uit Italië omdat Alessandro Mendini, de architect van het museum, Italiaans was en invloeden uit Portugal omdat dat het favoriete land van Maarten Baas is.

In CAFÉ is een palet aan culturele en artistieke activiteiten te vinden waarbij er aansluiting wordt gezocht met de stad. Ook organiseert CAFÉ (on)regelmatig events.

Het nieuwe museumcafé aan het Museumeiland 1 is open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur en ook te boeken voor speciale gelegenheden. Tijdens schoolvakanties is CAFÉ ook op maandag geopend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen