Provincie Groningen gebruikt green graffiti om veilig fietsen te stimuleren

Foto: via Provincie Groningen

Fietsers uit de omgeving van Winsum die richting Groningen fietsen, komen sinds dit weekend green graffiti tegen op het fietspad. De graffiti is aangebracht ter hoogte van de oversteekplaats bij de Oude Weg tussen Wetsinge en Sauwerd om fietsers te stimuleren niet over te steken bij de Oude Weg, maar via Sauwerd te fietsen en daar veilig over te steken naar de Doorfietsroute.

Deze graffiti maakt onderdeel uit van een bredere aanpak om fietsen veiliger te maken.

Graffiti fietspad N361

Het fietspad N361 kan gebruikt worden door fietsers uit Winsum die naar Groningen willen fietsen en nabij Sauwerd de Doorfietsroute willen nemen. Deze route is breder en overzichtelijker dan de route over de Oude Weg, wat het fietsen naar Groningen prettiger en veiliger maakt. De provincie werkt nog aan het vervolg van de route richting Winsum om de route compleet te maken.

Vanwege de werkzaamheden moeten fietsers momenteel aan de westzijde van de provinciale weg richting Groningen fietsen en de weg oversteken bij de Doorfietsroute. Fietsers kiezen vaak de oversteekplaats bij de Oude Weg, waar het autoverkeer met 80 kilometer per uur voorbijrijdt en overstekers slecht zichtbaar zijn.

Om fietsers een veiligere route te bieden, heeft de provincie verschillende maatregelen genomen, waaronder het inschakelen van een verkeersregelaar op verschillende plekken langs de N361 en het plaatsen van borden die fietsers naar de veiligere oversteekplaats verwijzen. Bij de oversteekplaats bij de Oude Weg zijn nu ook groene graffiti-afbeeldingen te vinden, gemaakt van milieuvriendelijke krijtverf. De verkeersregelaar adviseert fietsers om door te fietsen naar Sauwerd en daar veilig over te steken bij de rotonde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen