Verlegde Brailleweg wordt voor de helft fietspad

Foto: Aanpak Ring Zuid

e verlegde Brailleweg die maandag 6 maart open gaat, wordt voor de helft ingericht als fietspad. Dat meldt Aanpak Ring Zuid.

Fietsers rond het julianaplein krijgen daardoor weer de mogelijkheid om naar het noorden of het zuiden te rijden. Dit heeft tot gevolg dat autoverkeer op de verlegde Brailleweg in beide richtingen één rijstrook moet delen. Hiervoor worden eerst verkeersregelaars ingezet. Later komen daar verkeerslichten te staan.

Stremming

Dit weekend wordt de Brailleweg verlegd richting het Noord-Willemskanaal tussen de aansluiting Groningen Centrum en het Emmaviaduct. Daarvoor is de Brailleweg gestremd van tot maandagochtend 6 maart 6.00 uur. Ook geldt de afsluiting voor het fietsverkeer bij de Brailleweg.

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen vanaf maandag gebruik maken van één van de twee rijstroken van de verlegde Brailleweg. Ook wordt een tijdelijk fietspad aangelegd langs het kanaal, vanaf de voormalige Amaliatunnel tot aan de Parkbrug.

Ter hoogte van de IJsselstraat wordt de fietsdoorsteek onder het Emmaviaduct door weer tweerichtingsverkeer. Zo kan men weer lopend of op de fiets onder het Emmaviaduct door vanuit de Rivierenbuurt.

Deze situatie blijft bestaan tot de Muntingbrug open gaat (de fietsbrug in het verlengde van de Muntinglaan), vermoedelijk aan het begin van de zomer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen