GGD Groningen begint met HPV-vaccinatie zonder afspraak

Foto: Publiek Domein

Vanaf aanstaande zaterdag 4 maart kunnen jongeren van 19 tot en met 26 jaar de HPV-vaccinatie zonder afspraak krijgen op de vaccinatielocatie in Groningen aan de Osloweg. Dat meldt GGD Groningen.

De GGD begint met vaccineren zonder afspraak zaterdag op de jaarlijkse dag waarop HPV landelijk en wereldwijd in de belangstelling staat, HPV awarenessday om het bewustzijn over HPV te vergroten en de drempel te verlagen. De HPV vaccinatie staat bij veel mensen bekend als de prik tegen baarmoederhalskanker.

Vrije inloop op Osloweg

Aan de Osloweg in Groningen kan de vaccinatie gehaald worden zonder afspraak, maar op alle andere locaties in de provincie is wel een afspraak nodig. Een afspraak kan men online maken op www.HPVafspraak.nl. GGD Groningen geeft tot en met 10 maart de vaccinaties op diverse locaties in de provincie. Daarna alleen op de Osloweg in Groningen.

Alleen dit jaar zijn de vaccinaties gratis voor jongeren tussen de 19 en 26 jaar.

Wat is HPV?

HPV staat voor humaan papillomavirus. Iemand die het virus heeft merkt er meestal niks van, maar het virus is wel heel besmettelijk. In sommige gevallen kan een infectie leiden tot kanker. De vaccinatie tegen HPV beschermt goed tegen 6 soorten kanker, waaronder baarmoederhalskanker, penis- en anuskanker. HPV kan zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomen.

Kijk voor meer informatie :ggdgroningen.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen