Dansschool Groningen Danst viert 12,5-jarig bestaan met groot jubileumfeest

Dansschool ‘Groningen Danst’ bestaat dit jaar 12,5 jaar. De deuren openden in 2010 door Stefan Nijmeijer en Iris Busscher. Om dit jubileum te vieren organiseert de dansschool op 22 april een groot feest.

Inmiddels runt alleen Stefan Nijmeijer de dansschool samen met zijn team van vrijwilligers. ‘Groningen Danst’ begon met een bescheiden groepje van 30 leerlingen, maar is uitgegroeid tot een van de grootste dansscholen in de provincie met jaarlijks meer dan 600 inschrijvende leerlingen.

De lessen zijn gericht op volwassenen en vinden plaats in Multifunctioneel Centrum de Wijert in Groningen-Zuid, waar de dansschool beschikt over een prachtige danszaal met goede verlichting en geluid en een mooie houten dansvloer.

De lessen zijn gericht op klassiek stijldansen, maar in een modern en laagdrempelig jasje, met nieuwe muziek, dansen in je normale outfit en een welkom gevoel voor iedereen. Van Ballroom tot Latin American. Aan het einde van iedere cursus kan men kiezen om af te dansen. Van beginners tot gevorderd, iedereen is welkom. Ook worden er jaarlijks veel dans- en feestavonden georganiseerd zoals een spetterend Kerstbal.

Uit reacties blijkt dat de dansers veel plezier beleven aan de dansschool en het zien als een avondje uit. Mensen in de leeftijd van twintig, tot ouder dan zeventig jaar gaan met veel plezier naar de dansschool.

Hoogtepunten

De dansschool kende in de afgelopen 12,5 jaar veel hoogtepunten, waaronder de organisatie van de Groningen Danst Paas Trofee en de Martini Dans Bokaal, meedoen aan een wereldrecord Cha Cha dansen en het winnen van de titel “Beste dansschool van de provincie Groningen” in het RTL TV-programma “De beste dansschool van”. Dit succes is iets waar de dansschool trots op is en elke week hard voor werkt om dit waar te maken voor de leerlingen. De kwaliteit van de danslessen wordt gewaarborgd door aansluitingen bij vakorganisaties zoals de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Dansleraren en Stichting Danssport op maat Nederland.

Onder andere OOG TV Groningen maakte vorig jaar een reportage over hoe leuk het is om te dansen bij Groningen Danst.

Jubileumfeest

De dansschool organiseert op zaterdag 22 april een groot jubileumfeest met diplomadansen overdag en een feestavond met mooie dansshows, een pubquiz en lekkere hapjes en drankjes.

Daarna houdt het niet op en gaat ‘Groningen Danst’ volop door met het verzorgen van danslessen. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is, kun je kijken op www.groningendanst.nl. Het motto van de dansschool is en blijft: Groningen Danst en wij leren het je graag!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen