Onderdoorgang viaduct Concourslaan sinds vrijdag weer open

Foto: Google Maps

De onderdoorgang van het viaduct op de Concourslaan is sinds vrijdagavond 19.00 uur weer open voor fietsers en voetgangers. Fietsers en voetgangers kunnen weer onder het viaduct door. Daarvoor is een fietscorridor bestaande uit steigerbuizen en stalen balken geplaatst, waardoor fietsers veilig onder de werkzaamheden door kunnen.

Het viaduct aan de oostzijde is gesloopt en de buispalen voor de fundering van het nieuwe viaduct zijn geplaatst, meldt Aanpak Ring Zuid.

Over de Concourslaan rijdt tot het eind van dit jaar nog wel bouwverkeer. Daar moeten de fietsers rekening mee houden omdat daar normaal gesproken geen autoverkeer rijdt. De vrachtwagens mogen hier niet harder dan 15 kilometer per uur. “Ook vragen we onze chauffeurs extra goed op te letten vanwege de vele scholieren die hier fietsen”, aldus Aanpak Ring Zuid.

Vervolg werkzaamheden oostzijde

Tot half juli zijn er vooral betonwerkzaamheden. Begin april worden de liggers van het viaduct geplaatst, hiervoor moet de onderdoorgang een paar dagen dicht. Daarna kan het viaduct verder afgewerkt worden.

Begin september beginnen de werkzaamheden aan de westzijde. Dit is het deel waar nu het verkeer overheen rijdt. Ook dit deel van het viaduct wordt eerst gesloopt en vervolgens opnieuw gebouwd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen