SP Groningen zoekt de hoogste energierekening in winkelcentrum Selwerd

Foto: Archief De Redactie

De SP Groningen zoekt de hoogste energierekening in winkelcentrum Selwerd en staat daarom woensdagmiddag om 12.00 uur bij
winkelcentrum Selwerd om het winkelend publiek te vragen naar hun ervaringen met het gestegen energiekosten.

de socialisten hebben een bord bij zich waarop mensen de hoogte van hun energierekening kunnen zetten. Aan het einde van de dag moet te zien welke rekening het hoogst staat en wie dus het meeste geld kwijt is.

SP-woordvoerder Hans de Waard: “De prijzen van energie zijn enorm gestegen voor veel mensen. Uit het nieuws de afgelopen tijd lijkt het prijsplafond en de zachte winter het ergste leed voorkomen te hebben. Daarom willen we graag horen van de mensen zelf hoe zij dit nu ervaren hebben en waar ze tegenaan lopen.”

Campagne

De SP is ook bezig met een campagne om de energiesector te nationaliseren. Deze campagne heeft al ruim honderdduizend handtekeningen verzameld. De actie is ook om steun op te halen voor deze eis.

De Waard: “Heel veel mensen hebben het moeilijk met alle gestegen prijzen, naast energie ook op bijvoorbeeld eten en benzine. Tegelijkertijd moet het kabinet onderhandelen met commerciële bedrijven die nu miljarden krijgen om hun winst op peil te houden en krijgen we daar geen enkele zeggenschap voor terug. Wat ons betreft nemen we die belangrijke voorziening weer in publieke handen.”

De actie in Selwerd is niet het enige moment wanneer de SP in Groningen met de campagne om de energie te nationaliseren aan de slag is. Zo komt aanstaande vrijdag 3 februari Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de SP naar Groningen om te praten over haar nieuwe boek: De Winst van Eerlijk Delen. Dat boek gaat onder andere over het belang van democratische controle op nutsvoorzieningen zoals de energie.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen