CDA wil uitbreiding maatschappelijke parkeervergunning: “Huidige plannen niet toereikend voor grotere organisaties”

Foto: De Redactie

Het CDA Groningen roept het Groningse stadsbestuur via een motie op om de aanstaande maatschappelijke parkeervergunning te verbreden. In de plannen van het college worden maximaal vijf vergunningen per organisatie verleend, terwijl dit volgens de fractie voor grotere organisaties verre van voldoende is.

De fractie pleit voor meer maatwerk, waarbij wordt gekeken naar de behoeften en grootte van organisaties.

Na een jarenlange inzet van het CDA komt de maatschappelijke parkeervergunning er eindelijk. Op deze manier zorgt de gemeente ervoor dat broodnodige vrijwilligers, docenten en zorgpersoneel niet tegen torenhoge parkeerkosten oplopen en vanwege deze reden met hun werk stoppen of in andere gemeenten gaan werken.

Zo trok de school de Bolster afgelopen week aan de bel bij de gemeenteraad. Zij hebben veel personeel van buitenaf en slechts een kleine parkeerplaats. De school is bang personeel te verliezen of zelf veel kosten te moeten maken. Deze kosten zouden anders aan het onderwijs worden besteed.

CDA-raadslid Etkin Armut: “De huidige plannen van het college zijn echter niet toereikend voor grotere organisaties. We krijgen signalen van docenten en vrijwilligers die overwegen met hun werk te stoppen of elders aan de gang te gaan vanwege de hoge parkeerkosten. Als grote organisaties meer parkeervergunningen kunnen krijgen, kunnen we deze belangrijke krachten behouden en zijn nieuwe mensen makkelijker te werven”.

Tijdens de raadsvergadering van deze woensdag zal over de motie worden gestemd.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen