Tijdelijke afrit voor hulpdiensten naar Paterswoldseweg

Foto: Aanpak Ring Zuid

Maandag zijn de werkzaamheden begonnen voor een tijdelijke afrit vanaf de zuidelijke ringweg richting de Paterswoldseweg. Deze afrit is alleen bedoeld voor hulpdiensten, zoals de politie, brandweer en ambulances.

Deze afrit is voor de hulpdiensten het alternatief voor afrit 36 vanaf Hoogkerk richting Martini Ziekenhuis, die vanaf april een aantal maanden dicht gaat, meldt Aanpak Ring Zuid. De tijdelijke afrit opent op 17 april.

De afrit komt vlak bij het deel van de Laan van de Vrede dat aan de westzijde van de Paterswoldseweg ligt. Voor de bouwwerkzaamheden zijn tot en met 17 april een aantal parkeerplaatsen op de Laan van de Vrede dicht. De Laan van de Vrede wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer richting de Paterswoldseweg.

Omwonenden kunnen overlast hebben van de aanleg van de tijdelijke afrit. De werkzaamheden bestaan uit het wegfrezen van het asfalt, grond wordt af en aangevoerd, het verwijderen van een deel van de tijdelijke piepschuimblokken en aanbrengen van verharding. Begin april wordt de afrit geasfalteerd.

Afrit Martini Ziekenhuis

De afrit naar het Martini Ziekenhuis (afrit 36 Groningen West) gaat vanaf april enkele maanden dicht, voor de verbreding van de A7 vanaf Hoogkerk naar het Vrijheidsplein. De planning is dat de afrit eind september 2023 weer open gaat. De tijdelijke afrit voor hulpdiensten richting de Paterswoldseweg vervalt dan weer.

Overig verkeer dat vanaf Drachten en Hoogkerk richting het Martini Ziekenhuis wil, kan straks omrijden via het Julianaplein, de A28 en afrit Groningen-Zuid.

Verwijderen tijdelijke retrobrug

De aanleg van de tijdelijke afrit valt samen met het verwijderen van de tijdelijke brug over de Paterswoldseweg. Dat is de oranje ‘retrobrug’ aan de zuidzijde, die alleen nog wordt gebruikt door bouwverkeer. Hier wordt halverwege februari mee begonnen. De Paterswoldseweg is dan een paar dagen dicht voor autoverkeer. De werkzaamheden duren tot half maart.

(Bijschrift bij de foto: De afrit loopt langs de Laan van de Vrede. In het rood de parkeerplaatsen die tijdelijk niet beschikbaar zijn. In het geel de tijdelijke rijrichting in de straat)

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen