De Nationale Voorleesdagen in Forum Groningen

Foto: Archief De Redactie

Vanaf vandaag woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari zijn de leukste voorleesdagen van het jaar, de Nationale Voorleesdagen. Deze zijn ook in Forum Groningen met onder andere Fenna Ramos, Theater Pannenkoek en lokale voorlezers.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er allerlei activiteiten in Forum Groningen en in alle Forumbibliotheken. Alles begint met Het Nationale Voorleesontbijt maar er is nog veel meer te beleven. Zo wordt het festijn ook dit jaar weer een (voorlees)feest!

Het Nationale Voorleesontbijt

Op alle negen locaties van het Forum is vandaag om 9.30 uur het gratis Voorleesontbijt waar voorleestoppers het prentenboek van het jaar voorlezen: Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

Fenna Ramos, bekend van NPO Zappelin bezoekt het Forum , waar ze interactief voorleest, zoals ze dit ook in haar programma op tv doet. (uitverkocht)

Theater Pannenkoek

Vast ingrediƫnt van de Voorleesdagen is Theater Pannenkoek. Deze keer spelen ze op alle Forumlocaties de show Niets vergeten?. Een overvolle feestdag wordt even stilgelegd met een duikbril, paardrijlaarzen, flippers en een hoop fantasie.

Studenten lezen voor

Voor kinderen vanaf 2 jaar lezen studenten van ROC Menso Alting op vrijdag 3 februari voor uit de prentenboeken-top 10. Daarna gaan de studenten aan de hand van attributen, die passen bij het boek, in gesprek met de kinderen en worden er leuke activiteiten gedaan. Ouders krijgen tips mee.

Kijk voor hele programma op forum.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen