SP stelt vragen over muizenplaag en onderhoud Irislaan

Foto: Google Maps

De gemeenteraadsfractie van de SP in Groningen stelt woensdag vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de problemen met betrekking tot onderhoud en de muizenplaag in de Irislaan.

Bewoners klagen volgens de SP over slecht onderhoud van hun huizen. “De huizen zijn verzakt en de bewoners hebben last van vocht, tocht en schimmel. Dit slechte onderhoud heeft er zelfs toe geleid dat er nu een muizenplaag is in de woningen”, aldus de SP. “Wanneer de huurders aan de bel trekken bij hun verhuurder Nijestee of de Vereniging van Eigenaren in hun woonblok worden zij van het kastje naar de muur gestuurd”. De SP vraagt de gemeente daarom in actie te komen.

SP-raadslid Hans de Waard: “Deze mensen leven al jaren in slechte en ongezonde huizen. Dat er nu een muizenplaag is, is echt enorm triest. Er wonen ook kleine kinderen, je moet er toch niet aan denken dat die slapen tussen het ongedierte?”

De SP roept het college dan ook op om deze huurders te helpen op de korte- en lange termijn. Bijvoorbeeld dat de gemeentelijke ongediertebestrijding die een rol kan gaan spelen. Verder vraagt de partij of de gemeente de huurders bij kan staan als het gaat om het opknappen en verduurzamen van de woningen. SP-raadslid Hans de Waard: “Het kan niet zo zijn dat huurders tussen wal en schip belanden als een Vereniging van Eigenaren en een verhuurder niet goed lijken samen te werken. Wat ons betreft kan de gemeente een rol spelen om die plooien weer glad te strijken.”

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen