Overwegend droge week, vanaf woensdag kans op een bui

Foto: Publiek Domein

De komende week begint met rustig droog weer, er is veel bewolking en het is kouder dan gebruikelijk voor de tijd van het jaar. Af en toe scijnt de zon. Na woensdag krijgen we meer regen en wordt het zachter.

Maandagochtend is het op veel plaatsen grijs. Er staat weinig wind en in combinatie met temperaturen rond het vriespunt is het kil. Later op de dag kan lokaal de zon even schijnen. De maxima overdag stijgen naar 1 tot 3 graden. In de nacht naar dinsdag kan het in het noordoosten mistig worden.

De zon laat zich dinsdag iets meer zien dan op maandag. Het vriest licht aan het begin van de vochtend. In de middag stijgt de temperatuur naar 3 of 4 graden. Ook dan hebben we nog te maken met een zwakke tot matige wind uit het oosten tot noordoosten. In de nacht naar woensdag gaat het in het binnenland licht vriezen en is er kans op mist.

Woensdag draait de wind naar het westen en neemt de bewolking toe, gevolg door wat regen. De dag begint nog koud en lokale mistabanken. De temperaturen komen uit tussen de 3 en 4 graden. In de avond en in de nacht naar donderdag kan het vanuit het noordwesten af en toe licht (mot)regenen. In de nacht naar donderdag daalt de temperatuur naar 1 graad in het zuidoosten en oosten tot 4 graden aan de westkust.

De dagen daarna blijft het wisselvallig met wolkenvelden en wat zon. Af en toe kan er wat regen vallen, maar vaak is het droog. De middagtemperatuur stijgt naar 4 tot 6 graden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen