Deel Vrydemalaan dicht vanwege vervanging hoogspanningskabel

Foto: Google Maps

Vanaf aanstaande maandag, 16 januari is een deel van de Vrydemalaan dicht van de Antonius Deusinglaan richting de Bloemsingel. Vanaf deze maandag start netbeheerder TenneT met de vervanging van de hoogspanningskabel ten oosten van de binnenstad, meldt Groningen Bereikbaar.

De afsluiting duurt tot vrijdag 28 april 17.00 uur. De weg is in beide richtingen dicht voor autoverkeer tussen de Bloemsingel en de Antonius Deusinglaan. Voor fietsers en voetgangers is de weg in één richting dicht, de andere richting blijft de weg open. Bussen en hulpdiensten kunnen de werkzaamheden passeren

Omleiding

Fietsers kunnen omrijden via de Antonius Deusinglaan en het UMCG terrein. Auto’s worden omgeleid via de Petrus Campersingel, het Damsterdiep en de Oostersingel. Bussen kunnen de afsluiting passeren. De ingang naar de parkeergarage UMCG-Noord blijft bereikbaar. De ingang van de parkeergarage aan de Bloemsingel is echter niet bereikbaar. Deze parkeergarage is bereikbaar via het Boterdiep.

Bloemsingel

De werkzaamheden beginnen maandag aan de Bloemsingel bij de speeltuin in het Ebbingekwartier. Voetgangers en fietsers kunnen via de omliggende straten om de afsluiting heen. Deze afsluiting duurt ook tot 28 april.

Vervangen hoogspanningskabel

Netbeheerder TenneT vervangt de ondergrondse hoogspanningskabel tussen hoogspanningsstations Hunze en Bloemsingel. Dit is nodig om de levering van elektriciteit in de stad te kunnen blijven garanderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen