Deel Hoornsediep, tussen fietstunnel en Maaslaan, afgesloten tussen 10 januari en 6 maart afgesloten

Een impressie van de oostzijde van het vernieuwde Hoornsediep.
Een impressie van de oostzijde van het vernieuwde Hoornsediep.
Foto: via Aanpak Ring Zuid

De herinrichting van het Hoornsediep gaat vanaf maandag 10 januari verder, meldt Aanpak Ring Zuid. De zuidzijde van het Hoornsediep, tussen de fietstunnel en de Maaslaan, is daarom van 10 januari 6.00 uur tot 6 maart 19.00 uur dicht voor alle verkeer.

De werkzaamheden zijn vergelijkbaar met het noordelijke deel van het Hoornsediep dat al opnieuw is ingericht. Tijdens de stremming wordt onder andere nieuw asfalt aangebracht, wordt een deel van de riolering vervangen en de grond verstevigd. Daarna krijgt de straat een nieuwe inrichting.

Nieuwe situatie Hoornsediep

Het Hoornsediep bestond uit een smalle eenrichtingsweg voor autoverkeer en een vrijliggend fietspad. Over deze eenrichtingsweg reed het verkeer dat afkomstig was van de afrit van de Brailleweg. Die afrit is nu dicht.

Het verkeer vanaf de afrit kan straks bij de Rivierenhof de wijk in. Dat betekent dat het zuidelijke deel van het Hoornsediep, tussen de Rivierenhof en de Maaslaan, straks niet meer direct is aangesloten op de afrit. Het wordt een woonstraat voor verkeer in twee richtingen, voor zowel auto’s als fietsers. Auto’s mogen maximaal 30 kilometer per uur rijden en langs de weg liggen parkeerplaatsen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen