Oliebollen benefietactie voor Groningse stichting Lutje Geluk

Initiatiefnemer Jan Krijnen
Initiatiefnemer Jan Krijnen
Foto: via Coöperatie Dichtbij

Aanstaande vrijdag bakt zorgaanbieder Coöperatie Dichtbij uit Groningen oliebollen voor het goede doel. De opbrengst van de ‘geluksbollen’ gaat dit jaar naar Lutje Geluk, een stichting die uitjes mogelijk maakt voor gezinnen in Groningen die daar zelf geen geld voor hebben.

Bij Café de Klikspaan in Groningen

Coöperatie Dichtbij organiseert de benefietactie in samenwerking met Café de Klikspaan aan de Rabenhauptstraat in Groningen. Dat gebeurt onder leiding van Jan Krijnen, oud-bakker en lid (verpleegkundige) van Coöperatie Dichtbij. Voor het café bakt en verkoopt Dichtbij de oliebollen.

Coöperatie Dichtbij organiseert de oliebollen-benefietactie voor de zesde keer, na twee jaar afwezigheid door corona. Bij de laatste editie, in 2019, werden er oliebollen gebakken voor Stichting Ambulance Wens. De coöperatie kon toen bijna 1250 euro aan hen doneren.

Lutje Geluk

Dit jaar gaat de opbrengst naar het goede doel Lutje Geluk. ‘Lutje’ betekent ‘klein’ in het Gronings. Samen als gezin iets ondernemen, dat is een klein geluk. Samen iets leuks ondernemen zorgt voor samen herinneringen maken. Er even uit, iets doen dat al zo lang op het verlanglijstje staat, op school en aan vrienden kunnen vertellen over de bios, karten, het museum of de dierentuin. Het zijn de kleine dingen die een verschil kunnen maken.

Stichting Lutje Geluk maakt uitjes mogelijk voor gezinnen in Groningen die daar zelf geen financiële ruimte voor hebben. Gezinnen mogen zelf kiezen wat ze graag willen ondernemen en ontdekken en dan regelt Lutje Geluk de rest.

Oliebollen bestellen

Er worden biologische oliebollen mét en zonder rozijnen gemaakt. De oliebollen kosten tien euro voor 10 oliebollen en dertien euro voor 15 stuks. De oliebollen kunnen besteld worden door van tevoren oliebollen te bestellen door dit bestelformulier in te vullen. De oliebollen kunnen dan op 30 december bij Café de Klikspaan worden opgehaald.

De oliebollen worden gebakken tussen 12.00 uur en 19.00 uur. Er is ook snert, broodje rookworst, warme chocolademelk en glühwein.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen