“Stel betaald parkeren Hoornse Meer en Corpus den Hoorn uit”

Foto: Via Stadspartij 100% voor Groningen

De gemeenteraadsfracties VVD, CDA en de Stadspartij 100% voor Groningen willen dat het betaald parkeren in de wijken Corpus den Hoorn en Hoornse Meer uitgesteld wordt.

Vorig jaar april besloot de gemeenteraad middels het raadsvoorstel “Terugdringen parkeeroverlast in een groter gebied’ om betaald parkeren in Corpus den Hoorn en de wijk Hoornse Meer in te voeren.

De laatste weken blijkt volgens de partijen dat er veel weerstand is bij bewoners tegen het invoeren van betaald parkeren in deze wijken.

Amrut Sijbolts van Stadspartij 100% voor Groningen: “Mensen voelen zich overvallen omdat ze niet bij de plannen betrokken zijn. Dat blijkt wel uit de ruim duizend handtekeningen tegen deze invoering en de tientallen mails en brieven die de gemeente heeft ontvangen. Daarom roepen wij op tot uitstel van deze plannen”.

Rik Heiner van de VVD vult aan: “Wij kunnen als raad niet goed vaststellen of er na het raadsbesluit van 28 april 2021 gesprekken met belanghebbenden hebben plaatsgevonden. Want draagvlak onder én maatwerk met inwoners voor politieke besluiten zijn van groot belang”.

De drie partijen, Stadspartij 100% voor Groningen, VVD en CDA verzoeken het college om de invoering van betaald parkeren in de twee wijken vooralsnog op te schorten. “Wij roepen het college op om met inwoners en belanghebbenden toch in gesprek te gaan over de invoering van betaald parkeren in Corpus den Hoorn en Hoornse Meer”, zegt Etkin Armut van het CDA.

Deze gesprekken zouden gevoerd moeten worden op basis van de eerder gedane toezeggingen dat met bewoners aan de hand van een nog te ontwikkelen “gereedschapskist” wordt gesproken over op welke wijze in hun buurt parkeeroverlast te lijf kan worden gegaan.

 

(Bron: ingezonden bericht)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen