Kieslijst Groninger VVD vastgesteld en bestaat uit 30 procent ondernemers

Foto: De Redactie

De VVD-leden in de provincie Groningen hebben de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 vastgesteld.

Gedeputeerde Mirjam Wulfse, fractievoorzitter Erik Jan Bennema, statenlid Jelmer Hiemstra en nieuwkomers Willemijn Brilstra, Francis van der Kamp en oud JOVD-voorzitter Hilde Wendel vormen de top zes van de kieslijst. Van de zes kandidaten bovenaan de kieslijst zijn er vier vrouw.

Daarnaast bestaat de lijst uit 30 procent ondernemers.

‘Deze lijst is een gezonde mix van ervaring en vernieuwing, spreiding tussen Stad en Ommeland en verschillende expertises. Dat is essentieel voor het brede pakket aan taken waar de Provinciale Staten mee te maken krijgt’, aldus lijsttrekker Mirjam Wulfse. ‘Daarnaast zien we ook in de rest van de lijst terug dat de VVD een brede volkspartij is waar iedereen terecht kan, van studenten en jonge ondernemers tot ervaren bestuurders en maatschappelijk betrokken Groningers.’

Opvallend is het hoge aantal ondernemers op de lijst. ‘De VVD wordt vaak de partij van de doeners genoemd, dat is met deze kandidatenlijst ook bewezen’, aldus Wulfse. ‘Je ziet dat deze mensen met beide benen in de maatschappij staan en actief betrokken zijn bij hun buurt, dat stimuleert ze ook om zich in te zetten voor onze provincie. Het is fantastisch om te zien dat we dat in zulke grote getale mogen doen.’

De VVD-lijst telt 44 kandidaten, lijstduwers zijn onder andere Tweede Kamerlid Roelien Kamminga en oud-Kamerlid Arno Rutte.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn op 15 maart 2023.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen