Volt doet voor eerst mee aan statenverkiezing in Provincie Groningen

Foto: De Redactie

Volt doet voor het eerst mee met de verkiezingen voor Provinciale Staten in Groningen op 15 maart volgend jaar.

Behalve in Groningen doet de partij ook mee aan de verkiezingen in Zuid- en Noord-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Drenthe. De nieuwe Statenleden kiezen de leden voor de Eerste Kamer, waar Volt nu niet is vertegenwoordigd.

De partij gaat zich richten op klimaattransitie, woningbouw en een goed politiek klimaat, heeft Volt zondagavond bekendgemaakt, samen met de lijsttrekkers in de acht provincies.

De partij doet bij de verkiezingen in maart mee in Zuid- en Noord-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen.

“In de politiek zien we een patroon van besluiteloosheid”, zegt Volt-partijleider Laurens Dassen. “Te vaak laat men zich leiden door korte termijn-denken en wordt de hete aardappel ‘de klimaatcrisis’ vooruitgeschoven. We moeten vooruit gaan kijken, want er komt veel op de provincies af.”

De jonge partij wil dat de provincies in 2040 klimaatneutraal zijn en wil dat bereiken met wind- en zonne-energie, het stimuleren van circulaire economie en elektrisch (deel)vervoer.

Volt Nederland is op 23 juni 2018 opgericht. Op 17 maart 2021 deed de partij voor het eerst mee aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer en haalde drie zetels. Na een forse ruzie werd Nilüfer Gündoğan in maart dit jaar uit de fractie gezet. Zij nam haar zetel mee en is als Lid Gündoğan in de Kamer verder gegaan. Volt heeft sindsdien twee zetels in de Kamer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen