Erepenning gemeente Groningen bij afscheid UMCG-bestuurder Henk Snapper

Burgemeester van Groningen Koen Schuiling met Henk Snapper en zijn gezin.
Burgemeester van Groningen Koen Schuiling met Henk Snapper en zijn gezin.
Foto: UMCG

Bij zijn afscheid als vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft Henk Snapper de Erepenning van de gemeente Groningen ontvangen. Ook ontving hij de Thomassen à Thuessinkpenning vanwege zijn grote verdiensten voor het UMCG.

Henk Snapper was sinds 2004 werkzaam in het UMCG, waarvan de laatste tien jaar als lid en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur.

Erepenning Stad Groningen

Burgemeester Koen Schuiling reikte Snapper de Erepenning van de gemeente Groningen uit vanwege zijn verdiensten als UMCG-bestuurder voor de Groninger samenleving. Schuiling sprak over Snapper als een moderne CFO en geweten van de organisatie; een man die ook oog heeft voor de publieke zaak en de ethische dimensies die bij zijn werk komen kijken.

Protonentherapiecentrum en OZG

Met financiën, bedrijfsvoering en innovatie in portefeuille was Henk Snapper verantwoordelijk voor tal van grote ontwikkelingen. Meest in het oog springend is de totstandkoming van het Protonentherapiecentrum Groningen, het eerste protonentherapiecentrum van Nederland. Daarnaast speelde Snapper een zeer grote rol in de realisatie van het Ommelander Ziekenhuis Groningen.

Henk Snapper was ook verantwoordelijk voor de implementatie van het elektronisch patiëntendossier en leidde hij de grootschalige uitbreidings- en vernieuwingsopgave binnen het UMCG.

Maatschappelijke nevenfuncties

Naast zijn grote inspanningen voor het UMCG zette Snapper zich via meerdere maatschappelijke nevenfuncties in voor belangrijke organisaties en voorzieningen in Groningen. Hij is jarenlang lid van de Raad van Toezicht geweest van uiteenlopende organisaties, zoals het Noord Nederlands Toneel en het Waterbedrijf Groningen. Op dit moment is hij lid van de Raad van Commissarissen van Investeringsfonds Groningen BV, een fonds dat investeert in investeringsfondsen die hun kapitaal investeren in MKB-bedrijven in de provincie Groningen. Ook zit hij sinds 2016 in de Raad van Toezicht van het Groninger Forum.

Thomassen à Thuessinkpenning

Naast de Erepenning van de gemeente Groningen ontving Snapper ook de Thomassen à Thuessinkpenning. Andrée van Es, voorzitter van de Raad van Toezicht van het UMCG, reikte deze aan hem uit. Zij roemde Snapper onder andere om zijn vasthoudendheid en visie om zaken op topniveau te krijgen en houden.

De Thomassen à Thuessinkpenning wordt toegekend voor het leveren van een unieke prestatie die zijn weerslag heeft gehad op het UMCG als organisatie.

Vanaf 1 januari 2023 treedt Henk Snapper toe tot de Raad van Bestuur van Amsterdam UMC.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen