CDA komt op voor gebruikers Stadjershal

Foto: Publiek Domein

De gemeenteraadsfractie van het CDA stelt komende woensdag mondeling vragen over de verkoop van de Stadjershal aan de Laan Corpus den Hoorn aan het college van B&W.

De Stadjershal werd onlangs aangekondiged door een Amsterdamse investeerder. “Door de wisseling van eigenaar zitten Tennisclub Cream Crackers en Tennisteam Het Noorden nu in de problemen”, aldus het CDA. The Padellers, de nieuwe eigenaren, willen in de hal padelvelden aanleggen.

Padel en tennis zijn beide groeiende sporten, en het is volgens het CDA een landelijke trend dat (tennis)hallen worden opgekocht om hier padelhallen van te maken. Het is van belang volgens het CDA dat er wordt gekeken naar passende plekken voor beide sporten.

De Stadjershal telt twintig, waarvan zes overdekte tennisbanen, elf squashbanen en acht badmintonvelden.

De CDA-fractie vraagt de gemeente of zij de Tennisclub Cream Crackers en Tennisteam Het Noorden kan ondersteunen, bijvoorbeeld door het plaatsen van een opblaashal. Ook vraagt de fractie aan de gemeente om te onderzoeken op welke wijze er in de toekomst voldoende plekken voor zowel binnentennis als padel kunnen worden gerealiseerd.

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen