Groningen krijgt (Kerst)-Reuzenrad aan de zuidelijke ringweg

Foto: CC0/Pixabay

Inwoners van Groningen kunnen vanaf donderdag 22 december vanuit een reuzenrad op de bouwplaats van het Julianaplein tien dagen lang de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg bekijken.

Langs de zuidelijke ringweg plaatst Aanpak Ring Zuid samen met aannemerscombinatie Herepoort (en haar onderaannemers), Groningen Bereikbaar en Gastvrij Groningen de reuzenrad van 33 meter hoog.

Over het hele traject van Hoogkerk tot en met Engelbert werkt Aanpak Ring Zuid aan de realisatie van de nieuwe ringweg en dat willen de partijen op een unieke manier laten zien aan Groningen. Vanuit het reuzenrad is zowel het werk op het Julianaplein, de verdiepte ligging als het Vrijheidsplein te zien. ‘Ook het zicht op de Stad zelf is spectaculair’, aldus Aanpak Ring Zuid.

Een aantal omwonenden ontvangt vrijkaartjes, omdat zij al heel lang overlast en lawaai hebben moeten ervaren. Andere inwoners van Groningen en overige geïnteresseerden kunnen voor een klein bedrag een ticket kopen. De opbrengst van de tickets gaat naar het Beatrixkinderziekenhuis.

Beatrix Kinderziekenhuis Groningen

“Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om ’s ochtends gezond op te staan, of de kinderen naar school te brengen, of met vriendjes en vriendinnetjes buiten te spelen. De kinderen die in het Beatrix Kinderziekenhuis komen, weten daar alles van. Net als hun ouders”, aldus Aanpak Ring Zuid. “Het Beatrix Kinderziekenhuis kan wel wat hulp en bijdragen gebruiken om het verblijf van zowel kinderen als ouders zo aangenaam mogelijk te maken. Zo kan zelfs een ziekenhuis af en toe als ‘thuis’ voelen. De samenwerkende partijen schenken de opbrengst van de ticketverkoop van het reuzenrad dan ook graag aan het Beatrixkinderziekenhuis”.

Het advies is om met het openbaar vervoer, de fiets of lopend te komen, omdat er geen parkeerplekken beschikbaar zijn.

Het reuzenrad start op donderdag 22 december om 11.00 uur en draait voor het laatst op zaterdag 31 december om 17.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen