Els van der Weele nieuwe fractievoorzitter PvdA Groningen

Foto: via PvdA Groningen

Els van der Weele is gekozen als nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Groningen. Dat maakte de PvdA dinsdagochtend bekend. Van der Weele volgt Julian Bushoff op, die dinsdag benoemd is als Tweede Kamerlid.

Raadslid Joren van Veen wordt vice-fractievoorzitter van de PvdA Groningen. Woordvoerder Rico Tjepkema vult de vrijgekomen raadszetel voor de PvdA in.

Socialer, veiliger en eerlijker

“Met deze PvdA-fractie zal ik de stevige koers die we ingezet hebben voortzetten”, aldus Els van der Weele. “Ik ga optimaal inzetten op bestaanszekerheid. Zeker in deze tijd waarin we zien dat mensen het moeilijk hebben, zich onveilig voelen door aardbevingen, financiële problemen hebben, moeite hebben een goede woning te vinden en we ook veel eenzaamheid en onveiligheid zien is sociaal democratische politiek hard nodig.”

Van der Weele vertelt “niet lang te hoeven nadenken over de beslissing”. “In de politiek maak ik me sterk voor diegene die dat nodig hebben”, aldus van der Weele.

Bushoff is blij met zijn opvolger: “Als raadslid en vicefractievoorzitter heeft ze zich al bewezen en bovendien is Els een supervrouw.”

Ervaring en know-how

Volgens PvdA lijsttrekker en wethouder Carine Bloemhoff kiest de fractie met Els van der Weele voor iemand met ervaring en politieke know-how: “Als raadslid maakt ze zich sterk voor armoede preventie en inkomen, emancipatie, diversiteit en veiligheid van vrouwen. Maar ook als kundig voorzitter van talloze commissievergaderingen heeft ze zich meer dan bewezen. Ik weet zeker dat ze het erg goed gaat doen,”aldus Bloemhoff.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen