Koud weer dit weekend met kans op wat sneeuw

Foto: De Redactie

Dit weekend wordt het koud met maxima tussen de 2 en 8 graden. Ook kan volgens Weeronline plaatselijk wat sneeuw vallen.

In de nacht van zaterdag op zondag kan het regionaal matig vriezen.

Bij de Sinterklaasintocht zaterdag in Groningen is het vrij zonnig en droog. In het zuiden van het land is het eerst bewolkt en kan een beetje regen vallen. De vorst breidt zich de eerste helft van de ochtend nog wat uit waardoor het ook in het midden en noordwesten tijdelijk kan vriezen.

Voor het gevoel is het erg koud door de combinatie van wind en vorst. In de middag wordt het in het noordoosten niet warmer dan 2 graden tot 7 graden in Zeeland.

Zondag is er kans op regionaal winterse neerslag. Vanuit het westen komt zachtere lucht Nederland binnen en dat geeft veel bewolking en in de loop van de dag ook regen. In het noorden en noordoosten is kans op (natte) sneeuw. Het kan dan even wit worden.

Aan het begin van de middag varieert de temperatuur van 1 graad in Groningen tot 6 graden in Zeeland. Later in de middag en in de avond wint de zachte lucht terrein en stijgt de temperatuur in het noordoosten naar 3 graden. In het zuidwesten is het dan 7 of 8 graden.

Wisselvallig

Na het weekend verandert het weer naar een wisselvallig weertype met dagelijks regen of buien. Er zijn ook droge perioden waarin de zon af en toe te zien is. De temperatuur ligt veelal tussen 7 graden in het noorden en 9 in het zuiden en dat zijn hele normale temperaturen voor eind november.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen